divendres, 28 d’octubre del 2011

PLA DOCENT: Llatí 1 Batxillerat Nocturn (2011-2012)



MATÈRIA: Llatí I (1r de Batxillerat nocturn)
CURS: 2011-2012
PROFESSOR: Orland Grapí Rovira

OBJECTIUS DEL CURS: Introducció i aprofundiment de l’alumnat en els coneixements sobre llengua i cultura llatina que la LOE contempla per a la matèria de Llatí I.

CONTINGUTS A TREBALLAR:
La matèria s’organitza en dos blocs temàtics:
  1. Llengua llatina: morfosintaxi del llatí. Metodologia de traducció. Pervivència del lèxic llatí en llengua catalana (locucions llatines).
  2. Cultura i civilització romanes:
    1. La llengua llatina entre les llengües indoeuropees. Continuïtat del llatí en les llengües romàniques
    2. Aspectes de la vida quotidiana  a Roma.
    3. Història de Roma: orígens i monarquia, república i època imperial.
    4. Urbanisme: estructura de la ciutat romana. Edificis d’espectacles i lleure. Els habitatges. L’art del mosaic.

TEMPORITZACIÓ DELS CONTINGUTS:
S’aniran alternant els continguts de llengua i cultura i civilització. El primer dia de classe el professor lliurarà un full amb la previsió de distribució d’aquests continguts trimestre per trimestre.
 

 
MATERIALS NECESSARIS PER A LA CLASSE:
-          Dossier de llengua i cultura facilitat pel professor els primers dies de classe.
-          Diccionari bilingüe llatí-català (Editorial Vox o Enciclopèdia Catalana).


 
CRITERIS D’Avaluació

Pla d’avaluació (percentatges):
S’ha considerat establir els següents percentatges per computar la nota de cada trimestre o avaluació:
Llengua llatina: 60%
Cultura i civilització romana: 40%
La nota final de curs s’obté per mitjana aritmètica de les notes de totes tres avaluacions.
Per aprovar l’assignatura en la nota final contínua, cal tenir aprovades totes les avaluacions.
En cas de no tenir-la aprovada, l’alumne pot concórrer a una prova de recuperació de la final contínua i, si després d’aquesta encara està suspès, a una segona i darrera prova de recuperació final extraordinària (vid. criteris de recuperació).

Pautes i activitats d’avaluació:
  • En cada trimestre es realitzaran dos o més exàmens tant dels continguts de llengua com de cultura i civilització. Si un alumne deixa de fer un examen parcial i no pot excusar la seva absència amb un justificant oficial, la nota d'aquell examen no fet serà un zero (0). Si un alumne no es presenta a un examen de cultura i civilització per alguna raó justificada, a l’examen següent s’haurà d’examinar també dels continguts de l’examen que no ha fet o bé se li farà un examen extra. Cal haver-se examinat de tots els continguts de cultura i civilització per aprovar aquest apartat de l’avaluació.
  • Igualment, al llarg de cada avaluació és realitzaran periòdicament petites proves escrites de morfosintaxi. La mitjana d’aquestes proves comptarà com si fos un examen parcial del bloc de llengua. En cas que aquesta mitjana doni aprovat, cal haver realitzat com a  mínim un 80 % de les proves de morfosintaxi del trimestre perquè la mitjana es tingui en compte a l’hora de promediar el bloc de llengua del trimestre en qüestió.

Per aprovar una avaluació, cal aprovar tant l’apartat de llengua com el de cultura i civilització.

Qualsevol falta greu de convivència en què incorri un alumne serà comporta automàticament el suspens de l’avaluació. Les conductes sancionables com a faltes greument perjudicials per a la convivència en el centre estan tipificades a l’article 37.1 de la LEC (Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació).

L’alumne que acumuli durant un trimestre més d’un 20% de faltes d’assistència no justificades, per el dret a l’avaluació contínua.

Faltes d’ortografia: En tota prova escrita, cada falta ortogràfica restarà 0,1 punts sobre la nota global.

Criteris i activitats de recuperació:
El bloc de llengua de la primera i segona avaluació es recuperen amb només aprovar l’apartat de llengua de l’avaluació següent.
La cultura i civilització de totes tres avaluacions, així com la llengua de la tercera avaluació, s’han de recuperar mitjançant les proves de recuperació que tot seguit s’indiquen.

§         Tot alumne que tingui suspès el bloc de cultura i civilització del primer o segon trimestre o avaluació, podrà recuperar-lo mitjançant una prova de recuperació de l’avaluació, la qual es durà a terme en algun moment del trimestre següent. La nota de recuperació de l’avaluació en cap cas serà superior a cinc.

L’alumne que, en arriba a final de curs, tingui suspesa la tercera avaluació, o bé alguna de les altres dues avaluacions anterior (per no haver superat les proves de recuperacions corresponents), s’examinarà dels continguts no aprovats en una prova final ordinària i, cas de no recuperar, en una segona prova final extraordinària de recuperació (segons s’estipula a l’ordre EDU/554/2008 de 19 de desembre, publicada al DOGC 5287, 30-12-2008), la nota de la qual en cap cas superarà l’aprovat (5)

SORTIDES DURANT EL CURS: Es proposarà fer una visita comentada al Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona i una altra a veure la representació teatral d’una comèdia de Plaute.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada