dimecres, 7 de setembre del 2011

LLATí 4 ESO: PLA DOCENT

MATÈRIA Llatí (optativa de 4rt d’ESO)
CURS: 2011-2012
PROFESSOR: Orland Grapí Rovira

 
OBJECTIUS DEL CURS: Introduir l’alumnat en l’estudi i el coneixement de la llengua llatina i de la cultura romana.

CONTINGUTS A TREBALLAR:
  1. Continguts de llengua: El sistema flexiu nominal i verbal. Sintaxi de l’oració simple. Metodologia de la traducció i la retroversió. Etimologia.
  2. Continguts de cultura i civilització: Religió romana i mitologia grecoromana. Introducció als principals períodes i personatges històrics de la Roma antiga. L’art de l’antiguitat clàssica i dels primers cristians i la seva pervivència. La poesia lírica entre els grecs i els romans. Urbanisme romà: Pompeia i la colònia de Bàrcino. Literatura llatina a l’Edat Mitjana: els goliards.
TEMPORITZACIÓ DELS CONTINGUTS: Cada avaluació o trimestre constarà de dos temes de llengua i dos de cultura. Això, però, queda suspecte a les necessitats i progrés del grup.



MATERIALS NECESSARIS PER A LA CLASSE: dossier de llengua elaborat pel professor i lliurat als alumnes durant els primers dies de classe. També s’usaran diversos materials TIC i audiovisuals de suport.

METODOLOGIA DE LES CLASSES:
-       Preguntes si fa no fa diàries, per oral o escrit, sobre els continguts que s’estan treballant.
-       Correcció de deures o feines.
-       Explicacions teòriques, sovint amb el recolzament de textos, recursos audiovisuals o materials TIC.
-       Activitats diverses per consolidar els conceptes treballats.

CRITERIS D’Avaluació:
-       Es reserva un 20% de la nota per avaluar l’actitud de l’alumne envers la matèria (comportament i participació a classe, assistència regular a classe, lliurament de deures i treballs encarregats). Suspendre l’actitud comporta automàticament el suspens de l’avaluació.
-       L’altre 80% de la nota s’obté de les diverses proves que s’aniran fent al llarg de cada avaluació, entre les quals s’inclourà almenys dos exàmens parcials.
-       Al llarg de cada avaluació s’aniran fent proves breus (escrites o orals) per controlar que els alumnes vagin adquirint convenientment els coneixements de la matèria: de totes les notes d’aquestes proves breus se’n farà una mitjana que comptarà el mateix que un examen parcial.
-       Al final de cada avaluació l’alumne haurà de lliurar un dossier que inclogui tant els resums de teoria com totes les activitats (degudament corregides) que s’hagin fet al llarg del trimestre.

CRITERIS DE RECUPERACIÓ:
-       Per recuperar un trimestre o avaluació, només cal aprovar la següent avaluació. En cas de recuperar una avaluació, la nota obtinguda en la dita avaluació sempre serà un cinc.
-       L’alumne que a fi de curs no tingui totes les avaluacions aprovades o recuperades, disposa d’una prova extraordinària de suficiència, la qualificació de la qual tampoc podrà superar els cinc punts i comportarà, per tant, que l’assignatura sigui recuperada amb un cinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada